XVII. MNT Nukleáris Technikai Szimpózium

 

A Magyar Nukleáris Társaság ebben az évben is megszervezi a Nukleáris Technikai Szimpóziumot. A részletes program a beérkező előadás összefoglalók alapján készül, és hetekkel a rendezvény előtt közzétesszük. Mint ismert, a szimpózium helyszíne évente változik, páratlan években Budapesten, a páros években Tolna megyében, idén Szekszárdon rendezzük. 

 

Idén tehát az időpont: 2018. november 29-30.

Helyszín:  Babits Mihály Kulturális Központ, 7100 Szekszárd, Szent István tér 10.

a Szimpózium plakát innen tölthető le!

A PROGRAM letölthető!

Nukleáris Technikai Szimpózium absztraktfüzet - november 29-i előadásokhoz

Nukleáris Technikai Szimpózium absztraktfüzet - november 30-i előadásokhoz

Poszterek kivonatai

 

A szimpóziumra az itt található űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

A szállás igénylést és fizetést egyénileg kell intézni, itt adunk a szállás-lehetőségekről egy listát.

Az előadások összefoglalóját kérjük az innen letölthető MINTA szerint elkészíteni, minél pontosabban tartva a formai megkötéseket, hogy a rendezvényen kiosztandó absztraktfüzethez már ne nagyon kelljen azt változtatni, egységesíteni.  2018. október 15-ig várjuk az előadók jelentkezését, az összefoglalók beküldését.

A szimpózium célja, tartalma

A szimpózium elsődleges célja a hazai műszaki- tudományos eszmecsere elősegítése, egymás kölcsönös tájékoztatása a folyó szakmai tevékenységről. Minden nukleáris technikához kapcsolódó, érdeklődésre számot tartó eredménnyel, ismertetéssel lehet szerepelni, amennyiben a szervező bizottság azt befogadja és a programba illeszti.

Elsősorban három átfogó témakörben várunk előadásokat:

1. Nukleáris üzemanyag fejlesztések,

2. Nemzeti Nukleáris Kutatási Program újabb eredményei,

3. A nukleáris ipar szakember utánpótlása.

de szívesen látjuk a

 • Nukleáris technikák
 • Új generációs reaktorok
 • Fúziós technológia
 • Vegyészet, hulladékkezelés, leszerelés és transzmutáció
 • Reaktorfizika
 • Termohidraulika
 • Nukleáris biztonság
 • Informatikai biztonság
 • Sugár- és környezetvédelem
 • Üzemeltetés és hatósági szabályozás
 • Oktatás, PR és HR
 • Új atomerőművi blokkok építése témakörökben benyújtott kivonatokat is!

Idén is szervezünk poszter szekciót, és díjazzuk a Legjobb posztert!

A konferencia alapvetően magyar nyelvű. Célja, hogy fórumot biztosítson a hazai szakemberek, kutatók, valamint a szakma ifjabb művelői közötti kapcsolatépítésre, információ cserére. A konferencia szervezői szeretnék, ha a tapasztalt generációk mellett minél több fiatal is szerepelne előadásokkal.

Az elmúlt évek bevált gyakorlata szerint a konferencián plenáris és szekció előadások lesznek, illetve a programba ágyazva egy rövid MNT közgyűlésen kapják meg az arra érdemesek az éves pályázatok nyomán a társasági díjakat. A nyertesek is egy-egy előadásban bemutathatják díjazott tevékenységüket, eredményeiket. A második nap délelőttjén egy órás kerekasztal beszélgetésre, illetve rövid sajtótájékoztatóra is sor kerül.

A szimpózium 20 perces időtéglákból épül fel, az előadásokat 15-18 perces időtartamban kell megtartani, lehetőleg módot adva 1-2 kérdésre és válaszra. A posztereket A0 (841x1189 mm) méretben kérjük elkészíteni.

Az előadásokhoz tartozó kéziratokat a Nukleon folyóirathoz kérjük beküldeni a folyóirat formai előírásainak megfelelően (szerkeszto@nuklearis.hu). A kéziratok leadhatóak a helyszínen, a szimpózium ideje alatt személyesen is. A cikkeket – előzetes opponensi véleményezések után – a Nukleon társasági elektronikus folyóiratban jelentetjük meg.

Az első este - 2018. november 29-én - egy vacsora során a gasztronómiai élvezeteken felül lehetőség nyílik a résztvevők kötetlen eszmecseréjére. Vacsorát csak a két napra vagy az első napra regisztrált résztvevőknek tudunk biztosítani.

A vacsorát megelőzően a 150 éve született kétszeres Nobel-díjas Marie Sklodowska-Curie élete alapján készült Radioaktív című monodrámát (http://juranyihaz.hu/radioaktiv/) mutatja be a Manna Produkció a szimpózium helyszínétől öt perc sétára eső Szekszárdi Német Színházban (DBU).

Részvételi díjak

A konferencia részvételi díja 2 napra 40.000 Ft/fő, csak az első napra 30.000 Ft/fő, csak a második napra 20.000 Ft/fő, ami magában foglalja a helyszínén biztosított étkezés költségeit is (de a szállásköltséget nem).

Azoknak, akik a konferencián, teljes áron vesznek rész, és részvételi díjukat 2018. november 9-ig befizetik, korai kedvezményt biztosítunk, így részvételi díjuk 2 napra 35.000 Ft/rendezvény, csak az első napra 25.000 Ft/nap, csak a második napra 15.000 Ft/nap.

A regisztrációs lapon jelzett igények alapján

· az MNT legfeljebb 15 tanár (a jelentkezési sorrendnek megfelelően) részére külön tanári kedvezményként 5.000 Ft/fő részvételi díjat tesz lehetővé. A tanári kedvezményt az általános- és középiskolában oktató tanárok vehetik igénybe.

· az MNT legfeljebb 15 diák (a jelentkezési sorrendnek megfelelően) részére külön diákkedvezményként 5.000 Ft/fő részvételi díjat tesz lehetővé. A nappali tagozatos, hallgatói jogviszonnyal rendelkező - kérjük ennek másolatát a jelentkezéssel egyidejűleg, a Társaság email címére elküldeni - diákok vehetik igénybe a diák kedvezményt.

· a nyugdíjasok kedvezményes részvételi díja 17.500 Ft/fő (ha csak az első/második napon vesz részt, akkor 8.500 Ft/fő). Csak a magánszemélyként regisztrált nyugdíjasoknak tudunk kedvezményt biztosítani. A felsorolt kedvezményeket (tanár, diák, nyugdíjas) abban az esetben lehet érvényesíteni, ha a kedvezményt igénylő és fizető fél magánszemély. 

A kedvezményes díjak befizetési határideje 2018. november 9., későbbi fizetésnél már semmilyen kedvezmény nem kérhető.

A részvételi díj a befizető nevének feltüntetésével a Magyar Nukleáris Társaság bankszámlájára (Raiffeisen Bank 12011265-01211547-00100000) átutalással fizethető be. Ha az elektronikus banki átutalás nem megoldható, kérjük azt a tarsasag@nuklearis.hu e-mail címen jelezni.

Határidők

MEGHOSSZABBÍTOTTUK! 2018. október 15.:  Előadók jelentkezése, összefoglalók beküldése.

2018. október 30.:             Előadók kiértesítése a cikk összefoglalók elfogadásáról.

2018. október 30.:              Kedvezményes részvételi díjat igénylők jelentkezései.

2018. november 9.:           A kedvezményes részvételi díjak átutalásának határideje.

2018. november 20.:         A résztvevők jelentkezésének és a teljes áru részvételi díj átutalásának végső határideje.

2018. december 10.:         A cikkek kéziratának beküldési határideje.

Minden érdeklődőt tisztelettel várunk a XVII. Nukleáris Technikai Szimpóziumon!