Fiatalok a Nukleáris Energetikáért

 

A FINE 1998-ban alakult, azzal a céllal, hogy a fiatalok nukleáris energiával kapcsolatos ismereteit bővítse, kérdéseiket megválaszolja és a témával kapcsolatban felmerülő tévhiteket eloszlassa.

A FINE tagjai az ország több egyeteméről (pl. BME, DE), kutatóintézetéből (pl. MTA Energiatudományi Kutatóközpont, MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont, ATOMKI) és a nukleáris iparban tevékenykedő cégéből (pl. MVM csoport) kerülnek ki. A szervezet a hasonló európai szervezetek mintájára a Magyar Nukleáris Társaság keretein belül működik és tagja az Európai Nukleáris Társaság (ENS) fiatal nukleáris szervezeteket tömörítő Young Generation Network-nek.

A szakcsoport azontúl, hogy szakmai látogatásokat szervez különböző nukleáris létesítményekbe belföldön és külföldön egyaránt, évente szakmai hétvégét is tart, ahol a nukleáris szakma érdekes, aktuális témáiból kínál előadásokat első kézből. Rendszeres résztvevői az OAH által rendezett "Atomenergiáról - mindenkinek" ismeretterjesztő konferenciának, valamint a nagy nyári fesztiválok (pl. Sziget, VOLT, EFOTT) civil sátraiban is rendszeresen népszerűsítik a nukleáris energetikát, elsősorban a fiatalok körében.

A FINE szívesen látja tagjai között, valamint programjain az atomenergia iránt érdeklődő, jó hangulatú közösségükre nyitott, fiatal nukleáris szakembereket és diákokat egyaránt! Jelentkezéssel kapcsolatban érdeklődni a szakcsoport email címén lehet: fine (kukac) nuki (pont) hu.

  

 

A FINE elnöke: Aradi Kristóf

FINE Titkár: Boguszlavszkij  Gergely

Korábbi vezetők:

2020-2022

Elnök: Boguszlavszkij Gergely

Titkár: Sárdy Gábor
2014 - 2016
Elnök: Vécsi István Áron
Alelnök: Lucsányi Dávid
2011 - 2013
Elnök: Csajbók Viktória
Titkár: Kósa Péter
2008 - 2010
Elnök: Kósa Péter
Titkár: Beliczai Botond, Horváth Ákos
2005 - 2007
Elnök: Yamaji Bogdán
Titkár: Lukácsi Tibor, Pázmándi Tamás
2001 - 2004
Elnök: Aszódi Attila, Pázmándi Tamás
Titkár: Hanti Ágota, Yamaji Bogdán
1998 - 2000
Elnök: Hanti Ágota
Titkár: Petőfi Gábor

 

Fényképek

Atomenergiáról mindenkinek, Szeged

Autómentes Nap 2014, Budapest

FINE hétvége 2012, Dunaújváros

IYNC 2014, Burgos

Paks Meeting 2014

Atomerőmű látogatás svédekkel

A FINE és a Fúziós szakcsoport
sátra Sziget fesztiválon

Sziget csapat 2014

ENS YGN meeting, Marseilles

 

Az oldalt készítette: Lucsányi Dávid