XV. MNT Nukleáris Technikai Szimpózium

 

XV. MNT Nukleáris Technikai Szimpózium

A Magyar Nukleáris Társaság ebben az évben is megszervezi szimpóziumát. A részletes program a beérkező előadás összefoglalók alapján készül, és hetekkel a rendezvény előtt közzétesszük.

Mint ismert, a szimpózium helyszíne évente változik, páratlan években Budapesten, párosakban Pakson rendezzük. 

Idén tehát az időpont és helyszín:

2016. december 8-9.,

Erzsébet Nagy Szálloda, 7030 Paks, Szent István tér 2. http://www.erzsebethotelpaks.hu/

A szimpóziumra az itt található űrlap kitöltésével lehet jelentkezni. Esteleges szállás igénylés, fizetés egyénileg (Pakson pl. az Erzsébet vagy Duna szállodákban, a tengelici Hotel Orchideában, illetve lásd booking.com, airbnb.hu).

Az előadások összefoglalóját kérjük az innen letölthető minta szerint elkészíteni, minél pontosabban tartva a formai megkötéseket, hogy a rendezvényen kiosztandó absztraktfüzethez már ne nagyon kelljen azt változtatni, egységesíteni.

A szimpózium célja, tartalma

A szimpózium elsődleges célja a hazai műszaki- tudományos eszmecsere elősegítése, egymás kölcsönös tájékoztatása a folyó szakmai tevékenységről. Minden nukleáris technikához kapcsolódó, érdeklődésre számot tartó eredménnyel, ismertetéssel lehet szerepelni, amennyiben a szervező bizottság azt befogadja és a programba illeszti.

Elsősorban az alábbi témakörökben várunk előadásokat:

 • Nukleáris technikák
 • Új generációs reaktorok
 • Fúziós technológia
 • Vegyészet, hulladékkezelés, leszerelés és transzmutáció
 • Reaktorfizika
 • Termohidraulika
 • Nukleáris biztonság
 • Informatikai biztonság
 • Sugár- és környezetvédelem
 • Üzemeltetés és hatósági szabályozás
 • Oktatás, PR és HR
 • Új atomerőművi blokkok építése, Paks II.

 

Idén először poszter szekciót is szervezünk, és díjazzuk a Legjobb posztert! 

A konferencia alapvetően magyar nyelvű. Célja, hogy fórumot biztosítson a hazai szakemberek, kutatók, valamint a szakma ifjabb művelői közötti kapcsolatépítésre, információ cserére. A konferencia szervezői szeretnék, ha a tapasztalt generációk mellett minél több fiatal is szerepelne előadásokkal.

Az elmúlt évek bevált gyakorlata szerint a konferencián plenáris és szekció előadások lesznek, illetve a programba ágyazva egy rövid MNT közgyűlésen kapják meg az arra érdemesek az éves pályázatok nyomán a társasági díjakat. A nyertesek is egy-egy előadásban bemutathatják díjazott tevékenységüket, eredményeiket. Az első este egy vacsora során a gasztronómiai élvezeteken felül lehetőség nyílik a résztvevők kötetlen eszmecseréjére. A második nap délelőttjén egy órás kerekasztal beszélgetésre illetve rövid sajtótájékoztatóra is sor kerül.

A szimpózium 20 perces időtéglákból épül fel, az előadásokat 15-18 perces időtartamban kell megtartani, lehetőleg módot adva 1-2 kérdésre és válaszra. A posztereket A0 (841x1189 mm) méretben kérjük elkészíteni.

Az előadásokhoz tartozó kéziratokat a Nukleon folyóirathoz kérjük beküldeni a folyóirat formai előírásainak megfelelően (szerkeszto@nuklearis.hu). A kéziratok leadhatóak a helyszínen, a szimpózium ideje alatt személyesen is. A cikkeket – előzetes opponensi véleményezések után – a Nukleon társasági elektronikus folyóiratban jelentetjük meg.

 

Részvételi díjak

A konferencia részvételi díja 2 napra 35.000 Ft/fő, 1 napra 18.000 Ft/fő, ami magában foglalja a helyszínén biztosított étkezés költségeit is (de szállásköltséget nem).

Azoknak, akik a konferencián teljes áron vesznek rész, és részvételi díjukat 2016. november 25-ig befizetik, korai kedvezményt biztosítunk, így részvételi díjuk 30.000,‑ Ft/rendezvény, illetve 16.000,- Ft/nap.

A regisztrációs lapon jelzett igények alapján

· az MNT legfeljebb 15 tanár részére külön tanári kedvezményként 3.000 Ft/fő részvételi díjat tesz lehetővé,

· az MNT legfeljebb 15 diák részére külön diákkedvezményként 3.000 Ft/fő részvételi díjat tesz lehetővé,

· a nyugdíjasok kedvezményes részvételi díja 15.000 Ft/fő (ha csak az egyik napon vesz részt, akkor 7.500 Ft/fő)

A kedvezményes díjak befizetési határideje 2016. november 25., későbbi fizetésnél már semmilyen kedvezmény nem kérhető.

A részvételi díj a befizető nevének feltüntetésével a Magyar Nukleáris Társaság bankszámlájára (Raiffeisen Bank 12011265-01211547-00100000) átutalással fizethető be. Ha az elektronikus banki átutalás nem megoldható, kérjük azt a tarsasag@nuklearis.hu e-mail címen jelezni.

 

Határidők

· 2016. október 30.: Előadók jelentkezése, összefoglalók beküldése.

· 2016. november 9.: Előadók kiértesítése a cikk összefoglalók elfogadásáról.

· 2016. november 20.: Kedvezményes részvételi díjat igénylők jelentkezései.

· 2016. november 25.: A kedvezményes részvételi díjak átutalásának határideje.

· 2016. december 1.: A résztvevők jelentkezésének és a teljes áru részvételi díj átutalásának végső határideje.

· 2016. december 8.: A cikkek kéziratának beküldési határideje.

 

Minden érdeklődőt tisztelettel várunk a XV. Nukleáris Technikai Szimpóziumon!