XVIII. MNT Nukleáris Technikai Szimpózium

 

A Magyar Nukleáris Társaság ebben az évben is megszervezi a Nukleáris Technikai Szimpóziumot. A részletes program a beérkező előadás összefoglalók alapján készül, és hetekkel a rendezvény előtt közzétesszük. Mint ismert, a szimpózium helyszíne évente változik, páratlan években Budapesten, a páros években Tolna megyében, idén Budapesten rendezzük. 

 

Idén tehát az időpont: 2019. november 28-29.

Helyszín: NOVOTEL Budapest CITY, 1123 Budapest, Alkotás u. 63. 

A szimpóziumra az itt található űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

A szimpózium előzetes programja letölthető innen. 

A szállás igénylést és fizetést egyénileg kell intézni, amihez a résztvevőknek kedvezményes ajánlatot tett a Hotel Mercure Buda (lásd alább).

Az előadások összefoglalóját kérjük az innen letölthető MINTA szerint elkészíteni, minél pontosabban tartva a formai megkötéseket, hogy a rendezvényen kiosztandó absztraktfüzethez már ne nagyon kelljen azt változtatni, egységesíteni. 2019. november 15-ig várjuk az előadók jelentkezését, az összefoglalók beküldését.

A szimpózium célja, tartalma

A szimpózium elsődleges célja a hazai műszaki- tudományos eszmecsere elősegítése, egymás kölcsönös tájékoztatása a folyó szakmai tevékenységről. Minden nukleáris technikához kapcsolódó, érdeklődésre számot tartó eredménnyel, ismertetéssel lehet szerepelni, amennyiben a szervező bizottság azt befogadja és a programba illeszti.

A konferencia alapvetően magyar nyelvű. Célja, hogy fórumot biztosítson a hazai szakemberek, kutatók, valamint a szakma ifjabb művelői közötti kapcsolatépítésre, információ cserére. A konferencia szervezői szeretnék, ha a tapasztalt generációk mellett minél több fiatal is szerepelne előadásokkal.

Elsősorban három átfogó témakörben várunk előadásokat:

1. Nukleáris üzemanyag fejlesztések,

2. Nemzeti Nukleáris Kutatási Program újabb eredményei,

3. A nukleáris ipar szakember utánpótlása.

de szívesen látjuk a

 • Nukleáris technikák
 • Új generációs reaktorok
 • Fúziós technológia
 • Vegyészet, hulladékkezelés, leszerelés és transzmutáció
 • Reaktorfizika
 • Termohidraulika
 • Nukleáris biztonság
 • Informatikai biztonság
 • Sugár- és környezetvédelem
 • Üzemeltetés és hatósági szabályozás
 • Oktatás, PR és HR
 • Új atomerőművi blokkok építése témakörökben benyújtott kivonatokat is!

Idén is szervezünk poszter szekciót, és díjazzuk a Legjobb posztert!

Részvételi díjak/Jelentkezés

A konferencia részvételi díja 2019. október 31-ig történő MNT tag jelentkezés esetén:

 • 2 napra (nov. 28-29.): 51.000 Ft
 • csak az első napra (nov. 28.): 33.000 Ft
 • csak a második napra (nov. 29.): 20.000 Ft

Akik 2019. október 31-e után jelentkeznek vagy nem MNT tagok a konferenciára, részvételi díjuk:

 • 2 napra (nov. 28-29.): 59.000 Ft
 • csak az első napra (nov. 28.): 38.000 Ft
 • csak a második napra (nov. 29.): 25.000 Ft

A regisztrációs lapon jelzett igények alapján

· az MNT legfeljebb 10 tanár (a jelentkezési sorrendnek megfelelően) részére külön tanári kedvezményként 10.000 Ft/fő részvételi díjat tesz lehetővé. A tanári kedvezményt az általános- és középiskolában oktató tanárok vehetik igénybe, akik tagjai az MNT-nek.

· az MNT legfeljebb 10 diák (a jelentkezési sorrendnek megfelelően) részére külön diákkedvezményként 10.000 Ft/fő részvételi díjat tesz lehetővé. A nappali tagozatos, hallgatói jogviszonnyal rendelkező - kérjük ennek másolatát a jelentkezéssel egyidejűleg, a Társaság email címére elküldeni - diákok vehetik igénybe a diák kedvezményt, akik tagjai az MNT-nek.

· a nyugdíjasok kedvezményes részvételi díja 20.000 Ft/fő (ha csak az első/második napon vesz részt, akkor 10.000 Ft/fő). Csak a magánszemélyként regisztrált nyugdíjasoknak tudunk kedvezményt biztosítani, akik tagjai az MNT-nek.

A felsorolt kedvezményeket (tanár, diák, nyugdíjas) abban az esetben lehet érvényesíteni, ha a kedvezményt igénylő és fizető fél magánszemély és az MNT tagja. 

A kedvezményes díjak befizetési határideje 2019. október 31., későbbi fizetésnél már semmilyen kedvezmény nem kérhető.

A fent feltüntetett árak ÁFA-s árak, és magukban foglalják a helyszínen biztosított étkezés költségeit is (ebéd, kávészünetek, csütörtök vacsora, de a szállásköltséget nem).

A részvételi díjak befizethetők átutalással a Magyar Nukleáris Társaság bankszámlaszámára: Raiffeisen Bank Zrt., 12011265-01211547-00100000

Utalásnál kérjük közleményben tüntessék fel a résztvevő nevét

A jelentkezés november 22-én lezárul.

Szálláslehetőség

Vidéki kollégáknak szálláslehetőséget kínált fel a HOTEL MERCURE BUDAPEST BUDA, KRISZTINA KRT. 41-43, 1013 BUDAPEST – HUNGARY.

A szálloda 2019. augusztus 1-től IBIS/MERCURE kombó szállodaként működik. A szállóvendégek 2 kategória: 3 és 4 csillag, illetve 2 márka: Ibis és Mercure közül is választhatnak az alábbi árfekvésekben:

Árak:

 • IBIS Szoba 1 főre – 69 EUR / éj
 • IBIS Szoba 2 főre – 79 EUR / éj
 • MERCURE Szoba 1 főre – 79 EUR / éj
 • MERCURE Szoba 2 főre – 89 EUR / éj

A szobák árai tartalmazzák a büféreggelit, WIFI használatot, az ÁFA-t (18%) és az Idegenforgalmi adót (4%).

Előzetesen fenntartott szobák száma: 10 db november 28-29, 1 éjszaka (csütörtök).

A megadott árak a rendezvényt megelőző és követő 3 napra is vonatkoznak.

A foglalás további éjszakákra való kibővítése a vendég kérésétől és a szálloda telítettségétől függ.

A foglalás határideje 2019. október 29. Az eddig az időpontig beérkezett foglalásokat a szálloda visszaigazolja. A 2019. október 29. után beérkezett foglalási igényeket a szálloda telítettség függvényében tudja visszaigazolni.

Foglalás a formanyomtatvány kitöltésével egyénileg történik. A formanyomtatványt a regisztráció napján küldjük azoknak, akik a regisztrációs lapon jelezték, hogy a kedvezményt igénybe kívánják venni. A kitöltött nyomtatványt a nyomtatványon feltüntetett e-mail címre, Sárkány Dórának címezve kell visszaküldeni a Mercure Budapest Buda részére.

Lehetőség van a szállásköltség kiegyenlítésére előzetes átutalással is, ekkor a formanyomtat-ványon a kártyaszámra vonatkozó adatok kitöltésére nincs szükség. Ebben az esetben a szükséges adatok kitöltése után a formanyomtatvány visszaküldésekor meg kell adni az előleg bekérő számla kiállításához szükséges számlázási nevet és címet.

A foglalás kötbérmentes visszamondása az érkezés dátumát megelőző 7. napig lehetséges.

Az érkezés napja előtt 6 – 1 nappal történő lemondás vagy meg nem jelenés esetén a kötbér a foglalás 100%-a.

Kapcsolat

A szimpóziummal kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket a eleonora.pek@poyry.com és a tarsasag@nuklearis.hu e-mailcímekre várjuk.