Támogassa munkánkat adója 1%-val

    Ezúton szeretnénk megköszönni minden adózónak, aki adója 1%-ával támogatja a Magyar Nukleáris Társaság munkáját!

 A nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát kell feltüntetni: 19668693-2-43

 A rendelkező nyilatkozatot az adóbevallás részeként, vagy függetlenül az adóbevallástól, legkésőbb május 22-ig küldhetik meg az adóhatóság részére postai, vagy elektronikus úton. Kivétel, hogy munkáltatói adómegállapítás esetén a munkáltatónak legkésőbb május 10-ig kell a nyilatkozatot átadni.

 Hogyan rendelkezhet adójának 1%-áról?

Önadózó vagy egyszerűsített bevallást választók esetén: a rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi. (Kitölthető kézzel ill. elektronikus úton.) A rendelkező nyilatkozat, egy lezárt, kisméretű borítékban is megküldhető a bevallásával egy csomagban.

Munkáltatói adómegállapítás kérése esetén: a rendelkező nyilatkozatot lezárt borítékban kell átadni a munkáltatónak legkésőbb május 10-ig. Ebben az esetben a munkavállalónak úgy kell leadni a borítékot, hogy a boríték ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg legyen aláírva. 

Amennyiben a fentiek keretében nem nyilatkozott adójának 1%-áról: a rendelkező nyilatkozatát lezárt borítékban személyesen adhatja át, vagy postán küldheti meg az adóhatóságnak legkésőbb május 22-ig.