A WiN nyári programjai

A Women in Nuclear (Nők a Nukleáris Energetikában) nyári programjairól tudósít  Szucsán Marina az Atomerőmű XXXVIII. évfolyam 7. számában:

A WiN Magyarország nyáron is nagyon aktív, nincs uborkaszezon. A csoport tagjai nukleáris standot működtettek a híres tatai Víz, Zene, Virág Fesztiválon 2015. június 27–28-án.Már több alkalommal jártunk ott, de az idén különösen aktuális volt a stand szervezése, mert a sajtó- ban megjelenő számtalan, atomerőműveket érintő hír manapság sok kérdést generál. A  fesztiválon szervezett nukleáris stand tökéletesen alkalmas eszköz arra, hogy az emberek kérdéseket tegyenek fel, és hiteles válaszokat kapjanak.

A WiN-nek van egy olyan vállalása, hogy előadás-sorozatot szervez az atomenergiáról a Duna bal partján lévő településeken. Idén a géderlaki nyugdíjasklubra esett a választás. A WiN három tagja nukleáris energiáról szóló előadást tartott a júniusi klubfoglalkozáson, amelyet kötetlen hangulatú beszélgetés követett. A WiN nukleáris standjával hagyományos nyári programként minden évben részt vesz a Gastroblues Fesztivál főzőversenyén. A program csakúgy, mint a korábbi években, idén is rendkívül sikeres volt. A  zenerajongók láthatóan nem közömbösek az országban zajló események iránt, érdekli őket az atomerőmű új blokkjainak építése – számos kérdés elhangzott a rendezvényen ezzel kapcsolatban.